ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Η ίδρυση της Αθλητικής Ακαδημίας μπάσκετ του «Ηφαίστου Λήμνου» ανακοινώθηκε την 25η Οκτωβρίου 2017 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» στη Μύρινα από τον Πρόεδρο του «Ιδρύματος Μπούμπουρα», κ. Παντελή Μπούμπουρα, τον Πρόεδρο του «Ιδρύματος Παναγιώτη Φασούλα» κ. Παναγιώτη Φασούλα και τον Δήμαρχο Λήμνου, κ. Δημήτρη Μαρινάκη.

Μια μεγάλη μπασκετική προσωπικότητα με πολυετή πορεία στο χώρο του αθλήματος, ο Μανώλης Παπαμακάριος αναλαμβάνει από φέτος τα ηνία των ακαδημιών προκειμένου να τις οργανώσει, να τις αναπτύξει και να μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά όλα τα μυστικά του αθλήματος μέσα από την τεράστια παρακαταθήκη που απέκτησε ενασχολούμενος ενεργά με το μπάσκετ περισσότερα από εικοσι δύο χρόνια.

Στόχος των ακαδημιών είναι να προσφέρουν στους νέους αθλητές όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αγαπήσουν και να ασχοληθούν με το μπάσκετ αποκτώντας ταυτόχρονα μια αθλητική παιδεία και άμιλλα που πρέπει να έχουν όλοι όσοι ασχολούνται γενικότερα με τον αθλητισμό. Δεδομένης της αγάπης των νέων ανθρώπων σ’ ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα της χώρας μας, οι άνθρωποι του «Ηφαίστου» είναι διατεθειμένοι να κάνουν όλα όσα χρείαζονται ώστε να «καλλιεργήσουν» νέα ταλέντα.

Το πρόγραμμά μας επίσης με όχημα τις αθλητικές αξίες και το «Ευ Αγωνίζεσθαι», στοχεύει στο να καθοδηγήσει μεθοδικά τα νέα παιδιά και με πολλή προσπάθεια να τους κάνει να αποκαλύψουν την επιτυχία και τους τρόπους που αυτή κατακτιέται.

Η βασική μας επιδίωξη και κύριος στόχος όλων των συντελεστών της ακαδημίας μας είναι:

Η ασφάλεια και η τεχνική κατάρτιση όλων των μελών της ακαδημίας, σε ένα άριστα εξοπλισμένο και πλήρως λειτουργικό περιβάλλον.
Με τη βοήθεια εξειδικευμένων προπονητών, δασκάλων και εκπαιδευτών να μπορεί η ακαδημία μας να προσφέρει παράλληλα και ηθική υποστήριξη στα παιδιά-μέλη της, αγκαλιάζοντας τις ανάγκες τους και τις απαιτήσεις τους.
Να διδάξουμε σ’ όλες τις ηλικίες πως ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και πως μέσα από τον συναγωνισμό και όχι τον ανταγωνισμό γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και συναθλητές και να τους κάνουμε να γνωρίσουν νέους φίλους «κερδίζοντας» νέες εμπειρίες.
Με σκληρή προπόνηση και θυσίες να φτάσουν όλα τα παιδιά με ταλέντο στο επαγγελματικό επίπεδο και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα έχοντας ίσες ευκαιρίες.
Να διδάξουμε στα μέλη της ακαδημίας μας τη σωστή συμπεριφορά εντός κι εκτός γηπέδου, το ομαδικό πνεύμα και το ότι η αγάπη για την ομάδα δεν συνδέεται με το φανατισμό.
Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τόσο των παιδιών όσο και των κηδεμόνων τους και να τους μεταδώσουμε την αγάπη και το πάθος για τον Ήφαιστο Λήμνου!